14.3.2016. 22:28
0
Erdogan: Cilj napada u Ankari su bili Kurdi, Turci, aleviti, suniti, 79 miliona naših stanovnika
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da je potrebno voditi efikasniju borbu protiv terorista koji izvode, kako je rekao, barbarske napade nad nevinim civilima.
"Potrebno je efikasnije voditi borbu protiv barbara koji ugrožavaju živote cijelog našeg naroda kao što se jasno vidjelo i u posljednjim napadima u Ankari", rekao je Erdogan.

Tokom sastanka s ljekarima u predsjedničkoj palati u Ankari, Erdogan je kazao da teroristi nisu slučajno izabrali Kizilay, centralni dio Ankare, kao mjesto gdje će izvesti teroristički napad.

"Kao i raniji teroristički napadi i ovaj je izveden na javnom mjestu i svi su imali poseban cilj. Svi su bili usmjereni prema nekim jasnim ciljevima. Ali, zadnji napad u Ankari je izveden na mjestu gdje se obično nalazi mnogo ljudi, stanovnika Ankare ili onih koji posjećuju grad i to u večernjim satima kada se na tom mjestu nalazi najviše ljudi", rekao je Erdogan.

Napomenuo je da je teroristički napad u Ankari bio usmjeren protiv svih stanovnika Turske. 

"Napad u Ankari nije usmjeren na neku posebnu grupu ljudi nego na cijeli narod, na srž našeg društva. Ovo je napad koji pokazuje pravo lice ove terorističke organizacije. Cilj napada su bili muškarci i žene, mladi i stari, učenici i radnici, Kurdi, Turci, aleviti, suniti; odnosno 79 miliona naših građana, srž našeg društva", kazao je Erdogan. 

Dodao je da je što prije potrebno proširiti definiciju terorizma, koja bi, kako je kazao, obuhvatila i simpatizere terorizma koji su podjednako odgovorni za terorističke napade. 

"Nema razlike između teroriste koji nosi oružje i bombu i onih koji koriste svoju poziciju kako bi im davali naredbe da to čine kako bi ostvarili svoje podle ciljeve", kazao je turski predsjednik.
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.