23.3.2016. 9:10
0
Donald Trump: Muslimani se međusobno štite i ne žele da prijavljuju sumnjive aktivnosti
Kandidat republikanaca za predsjedničku nominaciju Donald Trump rekao je da muslimani ne prijavljuju sumnjive aktivnosti, te da moraju da učine više na sprečavanju napada kao što je ovaj posljednji u Belgiji u kome je ubijeno više od 30 ljudi.

"Kada primijete probleme oni to treba da prijave, što ne čine i to predstavlja veliki problem", rekao je Trump u intervjuu za britansku televiziju ITV. 

Trump smatra da je sramotno da je jedan od osumnjičenih za napade u Parizu u novembru pronađen nakon duge policijske hajke u dijelu Brisela u kome je živio. 

"Osumnjičeni je bio u naselju u kome je odrastao i niko ga nikada nije prijavio i to je njegov odgovor. To je sramotno", rekao je Trump. 

Trump je ocijenio da se čini da se muslimani međusobno štite, ali da u stvari time nanose veliku štetu. 

"Oni moraju da se otvore prema društvu. Moraju da prijave one pojedince koji su loši", rekao je Trump. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.