28.3.2016. 9:14
0
Nacionalisti omeli odavanje počasti žrtvama u Bruxellesu: Mi smo huligani, država je suučesnik ISIL-a
Odavanja počasti žrtvama atentata u Bruxellesu omeli su nacionalistički demonstranti koji su upali na trg pretvoren u mjesto sjećanja u Bruxellesu, gradu u kojem se antiterorističke operacije nastavljaju uz nove pretrese.

Specijalna policija je upotrijebila vodene topove kako bi rastjerala 300 demonstranata odjevenih u crno koji su vikali: "Mi smo huligani", "Mi smo na svome". "Država, suučesnik IS-a", govorili su neki nacionalisti.

Demonstranti su bacali zapaljive projektile na policiju, dok su deseci ljudi dolazili na Trg berze, u središtu grada, odavali počast žrtvama. 

Policija je javila da je desetak nacionalističkih demonstranata privedeno, a belgijski premijer Charles Michel je oštro osudio te incidente.

Otkazan je "mimohod protiv straha", koji je bio predviđen za nedjelju, jer vlasti smatraju da se policija prvenstveno mora baviti antiterorističkom borbom a ne osiguravanjem skupova.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.