1.4.2016. 9:07
0
Belgijski mediji: Najmanje 50 ISIL-ovaca zaposleno je na briselskom aerodromu
Kako tvrde belgijski mediji, najmanje 50 pristalica Islamske države trenutno je zaposleno na aerodromu Zaventem u Briselu, istom onom na kojem je počinjen nedavni teroristički napad, prenosi novinska agencija Patria.
Belgijski dnevnik Nieuwsblad piše da simpatizeri ISIL-a imaju propusnice s kojima mogu ući čak u kokpit aviona.

Tamošnji policajci tvrde kako na Zaventem može doći bilo ko, čak i oni s kriminalnim dosjeima.

Podsjetimo, 22. marta teroristi su izveli samoubilačke napade na aerodromu Zaventem te na postaji podzemne željeznice Maelbeek, koja se nalazi u blizini belgijske vlade te institucija Evropske unije. U napadima je poginulo 35 osoba, dok je njih 270 ranjeno, piše Index. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.