2.4.2016. 14:47
0
Većina žrtava ISIL-a su muslimani!
Britanska novinarka Lauren Booth je izjavila da većinu žrtava ISIL-a predstavljaju muslimani.

Lauren Booth, svastika bivšeg premijera Velike Britanije Tonya Blaira, obratila se na Adana univerzitetu nauke i tehnologije u Turskoj, i tom prilikom istakla da čak 95 posto žrtava ISIL-a čine muslimani.

„Oni napadaju muslimane u Turskoj, Iraku, Siriji i drugim mjestima“, rekla je Booth, i dodala da se muslimani trebaju oduprijeti tim napadima, prenosi Al Jazeera.

Laureen Booth je pohvalila ulogu Turske u prihvatu sirijskih izbjeglica, a imala je priliku razgovarati sa izbjeglicama u južnoj pokrajini Adana.

„To je suosjećanje, to je pravo bratstvo“, rekla je Booth i dodala da je Turska vodeća država u prihvatu izbjeglica.

Booth je primila islam 2010. godine i postala je aktivista i javna govornica obrađujući teme islamofobije, odnosa islama i medija, žena i pitanja Palestine.

Pedesetogodišnja Booth, humanitarka i bivša novinarka, je mlađa sestra Blairove supruge Cherie, a pažnju javnosti privukla je oštrim kritikama Izraela i Sjedinjenih Američkih Država zbog njihovog odnosa spram napada u pojasu Gaze.

(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.