4.4.2016. 17:23
0
Tenzije u Nagorno Karabahu ne jenjavaju: Azerbejdžanska vojska uništila štab armenskih snaga
Tenzije u pograničnom pojasu između Azerbejdžana i Armenije ne jenjavaju, a azerbejdžanska vojska izvela je napad i srušila štab armenskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

„Štab komande armenskih snaga na okupiranoj teritoriji je u napadu azerbejdžanske vojske uništen. Neprijatelj je pretrpio velike gubitke, uključujući i veći broj generala i oficira“, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Iz Ministarstva je najavljeno da će uskoro objaviti i video snimak napada na komandni centar armenskih snaga.

Uporedo s tim, portparol azerbejdžanskog Ministarstva vanjskih poslova Hikmet Hadžijev je upozorio da će azerbejdžanske snage žestoko odgovoriti na svaku provokaciju i napad na civile sa armenske strane i poručio da će za sve posljedice biti odgovorna armenska strana.

Podsjetivši da je Azerbejdžan jučer jednostrano proglasio prekid vatre u kriznom pograničnom pojasu s ciljem smirivanja tenzija, Hadžijev je kazao kako su armenske snage nastavile sa napadima na civilne i vojne ciljeve.

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana ranije je saopćeno da je armenska vojska topovima, minobacačima i drugom teškom artiljerijom početkom proteklog vikenda gađala njihove položaje i naseljena područja, na šta je vojska Azerbejdžana uzvratila. U sukobima na pograničnom području između Azerbejdžana i Armenije Nagorno-Karabah u subotu je poginulo 12 azerbejdžanskih vojnika.

Azerbejdžan je na poziv OSCE-ove Minsk grupe jučer proglasio jednostrani prekid vatre uz upozorenje da će i dalje odgovarati na sve provokacije i napade s armenske strane.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.