1.5.2016. 11:45
0
Dva projektila lansirana iz Sirije pala na turski Kilis, četiri žene povrijeđene
Među povrijeđenim ženama nalazi se i jedna trudnica. Nakon napada pripadnici oružanih snaga uništili pojedine položaje ISIS-a.

Dva projektila lansirana iz Sirije pala su na turski pogranični grad Kilis. Jedan projektil je pao na parking, a drugi u dvorište kuće. Ranjene su četiri žene, od toga jedna trudnica, javlja Anadolu Agency (AA).

U detonaciji projektila lansiranog iz Sirije, koji je pao na parking, ranjene su Hamide Altiayak (46) i Hulya Ten (28).

Nedugo zatim, projektil koji je opet lansiran iz Sirije, pao je u dvorištu kuće. U tom napadu ranjene su Nerdane (35) i Feride Saribas. Prema dobivenim infromacijama ranjena Nerdane je trudna.

Ranjene žene su hospitalizirane.

Na zgradama u blizini mjesta detonacije nastala je materijalna šteta.

Prema podacima vojnih izvora, nakon napada pripadnici oružanih snaga Turske su detektovali nekoliko artiljerijskih gnijezda terorističke organizacije ISIS u regiji Suran, koja su potom uništena.

Neutralisano je devet pripadnika terorističke organizacije ISIS.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.