14.5.2016. 16:15
0
Plamen guta zgradu u Stockholmu, 70 vatrogasnih vozila se bori sa požarom
Direktor Vatrogasne službe u Stockholmu Niklas Carlweitz izjavio je kako su vatrogasne službe na lice mjesta stigle šest minuta nakon izbijanja požara, no zbog jakog vjetra požar još uvijek nije pod kontrolom. Dodao je kako postoji opasnost da se požar proširi i na obližnje zgrade .

Najmanje dvije osobe su prebačene u bolnicu, a 35 osoba je evakuisano zbog požara koji je zahvatio zgradu u Sodermalmu, predgrađu glavnog grada Švedske Stockholma, javlja Anadolu Agency (AA).

Požar je izbio na petom spratu zgrade, a plamen je za kratko vrijeme zahvatio veći dio zgrade. Zbog požara iz zgrade je evakuisao najmanje 35 osoba, a dvije osobe su prebačene u bolnicu zbog gušenja dimom.

Požar još uvijek nije stavljen pod kontrolu, a u intervenciju je uključeno cak 70 vozila vatrogasne službe.

Direktor Vatrogasne službe u Stockholmu Niklas Carlweitz izjavio je kako su vatrogasne službe na lice mjesta stigle šest minuta nakon izbijanja požara, no zbog jakog vjetra požar još uvijek nije pod kontrolom.

Carlweitz je dodao kako postoji opasnost da se požar proširi i na obližnje zgrade. 


(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.