27.5.2016. 12:29
0
Objavili snimak na Twitteru: Više od 30 muškaraca osumnjičeno za silovanje tinejdžerke u Riju
Brazilska policija traga za više od 30 muškaraca osumnjičenih za silovanje tinejdžerke u Rio de Janeiru, čiji je video, objavljen na društvenoj mreži Twitter, šokirao čitavu zemlju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako javljaju brazilski mediji, tinejdžerka je navodno posjetila momka u siromšnoj četvrti na zapadu Rio de Janeira prošlog vikenda, gdje se napad dogodio.

U izjavi koju je dala policiji, djevojka se u nedjelju probudila obnažena sa povredama na tijelu i odmah se vratila kući. Tek nakon nekoliko dana je otkrila da su navodni napadači snimke napada postavili na Twitter.

Video od 40 sekundi je neposredno nakon objave viralno podijeljeno i popraćeno je mizoginim komentarima, nakon čega su nalozi osumnjičenih zatvoreni.

Objavljeni prizori šokirali su brazilsku javnost, a aktivisti za ljudska prava su pozvali na masovne proteste narednih dana, javlja BBC.

UN Women, agencija posvećena ostvarivanju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena, pozvala je brazilske vlasti da istraže slučaj, ali i da poštuju žrtvu ne objavljujući njen identitet.

Policija je izdala potjernicu za više od 30 osumnjičenih uključujući i momka pomenute djevojke. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.