31.5.2016. 17:37
0
Tinejdžerka koju je u Brazilu silovalo 30 muškaraca: Bila sam drogirana, tu su bili klinci i kriminalci sa pištoljima
Masovno silovanje tinejdžerke i objavljivanje jezivog snimka na društvenim mrežama razbjesnilo je Brazil i alarmiralo policiju da krene u potragu za 30 zlikovaca koji su se iživljavali nad nesretnom djevojkom, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Hapšenja su uveliko u toku: među prvima je uhapšen Rai de Sousa (22), a za njim i ostali zločinci. Još se ne zna da li je žrtvin dečko, u čijoj kući je zaspala prije nego što je odnijeta na mjesto zločina i silovana, umješan u ovaj napad.

Prvi put poslije divljačkog napada progovorila je i sama žrtva. Radi se o 16-godišnjoj djevojci iz jedne favele u Rio de Janeiru, koja još uvijek pokušava da se svega prisjeti. U razgovoru za TV Record otkrila je da baš i ne vjeruje da će krivci biti privedeni pravdi.

"Neću čekati da naši čuvari zakona nešto preduzmu, jer to nikada neću dočekati. Čekam Božiju pravdu! Načekat ću se, ali dočekat ću je kad-tad", ogorčeno kaže djevojka.

Za ovaj zločin vjerovatno se nikada ne bi ni pročulo da neki manijak nije objavio 38 sekundi dug snimak na Twitteru. 

"Zaspala sam i probudila se na sasvim drugom mjestu. Jedan muškarac bio je ispod mene, jedan na meni, a dvojica su me držala za ruke. Bila sam drogirana, ali jasno sam čula smijeh muškaraca. Tu su bili klinci, kriminalci s pištoljima", svjedoči ona.

Policija je u ponedjeljak ujutro započela racije u favelama zapadnog Rija i počela da hapsi zlikovce. Slučaj je preuzela jedinica specijalizovana za zločine nad maloljetnicima, koju predvodi Cristiana Onorato.

"Odmah sam znala da u mom slučaju nema pravde, da ću biti javno osramoćena. U prvom trenutku, nisam ni mami htjela da ispričam. Ali sada, kada sam vidjela koliko se ljudi pobunilo i dalo mi podršku, postala sam svjesna da u ovoj borbi nisam sama", kaže žrtva.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.