12.6.2016. 21:04
0
ISIL preuzeo odgovornost za masakr u gej klubu u SAD-u
Grupa ISIL preuzela je odgovornost za napad u noćnom klubu u Orlandu, na Floridi, u kojem je ubijeno 50 lica, dok su 53 ranjena, javila je novinska agencija Amak.

"Oružani napad čija je meta bio klub homoseksualaca u Orlandu u američkoj državi Floridi u kome je poginulo ili ranjeno više od 100 ljudi izveo je borac `Islamske države`", javlja Amak. 

Američki predsjednik Barack Obama rekao je večeras u obraćanju novinarima da je pucnjava u noćnom klubu u Orlandu "čin terorizma i mržnje" i da je to napad na sve Amerikance. 

Roditelji Omara Mateena, napadača iz Orlanda, rekli su da njegov čin nema nikakve veze sa religijom, objavio je Daily Mail.

"Ovo nema veze sa religijom. Izvinjavamo se za ovaj incident. Nismo znali da planira ovako nešto, mi smo u šoku kao i cijela nacija", rekao je Mir Sedik.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.