12.6.2016. 22:09
0
"Užasan incident. Kada će se sve ovo završiti?"
Najizvjesniji demokratski kandidat za izbore u SAD-u Hillary Clinton saopćila je danas da je pucnjava u Orlandu na Floridi akt terorizma koji je pokazao da je potrebno da nacija udvostruči napore da bi se spriječili slični napadi.

Clinton se obratila i LGBT zajednici poručivši im da "treba da znaju da imaju milione saveznika širom zemlje".

-Ja sam jedna od njih - navela je Clinton u saopćenju, prenio je Reuters.

Američki zvaničnici i političari najoštrije su osudili pucnjavu u gej klubu u Orlandu na Floridi u kojoj je ubijeno 50, a ranjeno 53 ljudi.

Potpredsjednik SAD Joseph Biden saopćio je da su njegove molitve s ubijenima i povrijeđenima u pucnjavi i uputio saučešće porodicama žrtava, prenosi Tanjug.

Vodeći republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump je rekao da se "moli za sve žrtve i njihove porodice", prenosi BBC.

-Užasan incident. Molitve za žrtve i njihove porodice. Kada će se ovo zaustaviti? Kada ćemo dobiti snažne, pametne i oprezne? - napisao je on na Twitteru.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.