13.6.2016. 9:54
0
Cazeneuve naložio protjerivanje huligana: Ometaju policiju u borbi protiv terorizma
Njihovo ponašanje odvraća policiju od primarne misije, a to je da zaštiti našu zemlju od terorističkih prijetnji, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneueve.

Francuska vlada najavila je da će protjerati sve strane huligane, ističući da njihovo nasilje tokom Evropskog prvenstva u fudbalu koje se održava u toj zemlji ometa rad i skreće pažnju policije sa borbe protiv terorizma, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar unutrašnjih poslova te zemlje Bernard Cazeneuve rekao je da je poslao uputstvo lokalnim vlastima da izdaju naređenje o protjerivanju za "sve strane navijače čije ponašanje narušava javni red i mir."

"Njihovo ponašanje odvraća policiju od primarne misije, a to je da zaštiti našu zemlju od terorističkih prijetnji", rekao je Cazeneueve.

Francuske vlasti su zatražile od svih policijskih službi zaduženih za obezbjeđivanje Evropskog prvenstva u Francuskoj da preduzmu sve potrebne mjere kako bi zabranile prodaju i konzumaciju alkohola dan prije i na sam dan održavanja mečeva.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je od petka, kada je otvoreno prvenstvo, uhapšeno 116 osoba umiješanih u incidente, od kojih se 63 još uvijek nalazi u pritvoru. Tri osobe su protjerane iz Francuske, a petorici navijača je zabranjen ulaz u Francusku. 



(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.