18.6.2016. 11:47
0
Policija utvrđuje tačan broj osoba koje su silovale 16-godišnjakinju
Šest muškaraca i jedno maloljetno lice biće optuženi u slučaju silovanja 16-godišnje djevojke u Rio de Janeiru u Brazilu i postavljanja fotografija i video-snimaka krivičnog djela na internet, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je svoje zaključke uputila tužiocima tražeći da svi umiješani budu uhapšeni.  

Djevojka je rekla da je bila drogirana nakon što je otišla u kuću svog mladića, a probudila se u drugoj kući okružena sa 33 muškarca u maju ove godine. 

Ovaj slučaj je šokirao Brazil i izazvao proteste grupa za zaštitu žena koje su pokrenula kampanju protiv takozvane kulture silovanja u Brazilu. 

Slučaj je izbio na vidjelo nakon što je na internetu objavljen video snimak u trajanju od 40 sekundi na kome se vidi silovanje u siromašnom kvartu grada. 

Istragom je utvrđeno da je djevojka, koja je sada pod zaštitom države, silovana u dva navrata, rekla je glavni istražilac Kristijana Bento. 

Dvije osobe su već u pritvoru, javljaju lokalni mediji, dodajući da se oni suočavaju sa 15 godina zatvora za silovanje, osam za fotografisanje i snimanje krivičnog djela i šest godina za distribuciju snimaka. 

Policija sada radi na utvrđivanju tačnog broja vinovnika jer su u prostoriji bila 33 muškarca. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.