20.6.2016. 16:04
0
Nakon antiterorističkih akcija: U Briselu pojačane mjere sigurnosti
Na najprometnijim stanicama u Bruxellesu ulaz su kontrolirali pripadnici sigurnosnih snaga.

Nakon antiterorističkih akcija sprovedenih tokom vikenda širom Belgije, na metro stanicama u glavnom gradu te zemlje Briselu, pojačane su mjere sigurnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Na najprometnijim stanicama u Briselu ulaz su kontrolirali pripadnici sigurnosnih snaga.

Policijski helikopteri iz zraka nadgledaju situaciju u gradu, a na pojedinim kritičnim tačkama vojna vozila su u stanju pripravnosti.

Glavna željeznička stanica jučer je evakuisana zbog dva kofera ostavljena bez nadzora. Nakon nekoliko sati, stanica je ponovo otvorena, a ekipe kontradiverzione zaštite su utvrdile da je riiječ o lažnoj uzbuni.

Tokom antiterorističke akcije u više belgijskih gradova u petak i subotu privedeno je najmanje 40 osoba, među kojima je 12 njih uhapšeno zbog planiranja terorističkog napada.

Federalno tužilaštvo saopćilo je da je belgijska policija u okviru antiterorističkih akcija u Briselu i drugim gradovima, izvršila pretrese u 40 stanova i još 150 drugih stambenih objekata.

U terorističkimm napadima na aerodrom Zaventem i metro stanicu Maelbeek 22. marta, poginule su 32, a ranjeno je 270 osoba. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija ISIS.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Belgije, najmanje 611 Belgijanaca je otišlo, pokušalo otići na sirijsko ratište ili je tamo poginulo.

Nakon što je francuski policajac 14. juna ubijen u kući, policajcima u Belgiji je savjetovano da po završetku smjene nose oružje sa sobom. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.