26.6.2016. 15:31
0
Italija: Nakon 20 godina bijega uhapšen jedan od najtraženijih mafijaša
Jedan od najtraženijih italijanskih mafijaša Ernesto Fazzalari (46), drugi čovjek kalabrijske mafije 'Ndranghete uhapšen je u nedjelju nakon 20 godina bijega, objavile su italijanske vlasti, javlja Anadolu Agency (AA).
Pukovnik karabinjera Lorenzo Falferi izjavio je da je drugi najtraženiji bjegunac Fazzalari uhapšen danas u zaseoku Molochio, u južnoj regiji Kalabriji.

Opisao ga je najopasnijim bjeguncem zloglasne mafijaške organizacije 'Ndrangheta, jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa u svijetu. 

Italijanske vlasti su saopštile da je u trenutku kada je policija upala u njegov dom Fazzalari spavao te da se nije opirao hapšenju.

Falfieri je kazao da je Fazzalari optužen za dva ubistva, pokušaj ubistva, iznuđivanje i druge zločine i da je osuđen na doživotni zatvor.

Trenutno najtraženiji mafijaš u Italiji je Matteo Messina Denaro, za kojeg se vjeruje da je postao novi šef Cosa Nostre.

(Anad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.