29.6.2016. 9:34
0
Identifikovano 27 žrtava napada u Istanbulu, među njima jedan ukrajinski državljanin
Jedan ukrajinski državljanin je među 27 žrtava terorističkog napada u Istanbulu koje su do sada identifikovane, javila je danas stanica NTV.

U napadu na aerodromu "Ataturk" ubijeno je 36 ljudi, a ranjeno više od 140. Lokalni zvaničnici kažu da su većina žrtava Turci. 

Ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je jedan ukrajinski državljanin poginuo u napadu i da je još jedan povrijeđen. 

Ambasada Ruske Federacije u Turskoj saopštila je da je jedan ruski državljanin ranjen od eksplozije, prenio je "Sputnjik". 

Trojica bombaša samoubica pucala su iz vatrenog oružja, a potom se raznijela sinoć na glavnom međunarodnom aerodromu u Istanbulu. 

Turske vlasti optužile su za ovu akciju "Islamsku državu", ali napominju da istraga još traje. 

Očevici kažu da je jedan napadač pucao iz automatske puške i da su se potom sva trojica raznijela dok su se putnici sakrivali i bježali u području terminala za dolaske i njegovoj okolini. 

Poslije eksplozija, aerodrom je bio potpuno evakuisan, a saobraćaj obustavljen. Turski premijer Binali Jildirim, koji je obišao mjesto napada, kasnije je rekao da je vazdušni saobraćaj normalizovan.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za sinoćnji napad. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.