16.7.2016. 16:20
0
Napeto na aerodromu Incirlik: Zatvoren zračni prostor, američka baza ostala bez struje
Turske vojne vlasti su zatvorili su zračni prostor oko baze Indžirlik na jugu Turske, što je sada dovelo do zastoja u napadima SAD-a, kao dio njihove misije u borbi protiv ISIS-a sa te lokacije, zvaničnik odbrane SAD-a je izjavio za CNN.

Zračni prostor je zatvoren, rekle su turske vlasti američkim, sve dok ne povrate potpunu kontrolu nad situacijom, koja se desila zbog pokušaja vojnog udara.

Glavna briga turskih vojnih vlasti, jeste da osiguraju da su svi elementi turskih zračnih snaga u pravim rukama.

Naravno, turske vlasti su napravile izuzetak u ovom zastoju, te su manjem broju američkih aviona, koji su već bili na misiju, te su se vraćali nazad, dozvolili su da slete na prostor aerodroma Incirlik. Zvaničnici su izjavili da za sada ne znaju koliko će potrajati zastoj.

(Anesa Agović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.