16.7.2016. 16:40
1
Nakon pokušaja državnog udara u Turskoj: 17 aviona koji su trebali sletjeti u Istanbul preusmjereno u Antaliju
Zamjenik guvernera Antalije zadužen za aerodrom u Antaliji Mehmet Yavuz rekao je da je 11 aviona Turkish Airlinesa (THY), kao i šest aviona drugih kompanija koji su trebali sletjeti u Istanbulu sletjelo u Antaliju.

Zamjenik guvernera Antalije zadužen za aerodrom u Antaliji Mehmet Yavuz, rekao je kako je 17 aviona iz inostranstva koji su trebali sletjeti u Istanbulu, sletjelo na aerodrom u Antaliji, javlja Anadolu Agency (AA).

Yavuz je novinaru AA kazao kako nema gužve na aerodromu i da je 11 aviona Turkish Airlinesa (THY), kao i šest aviona drugih kompanija koji su trebali sletjeti u Istanbulu preusmjereno u Antaliju.

On je istakao kako postoje dva osnovna problema, a da je jedan od njih to što ti avioni opet moraju otići u Istanbul.

"Zbog toga što ne mogu ići u Istanbul, jer tamo nije još uvijek otvoreno, ovdje ostaju. Naravno aviokompanije pružaju opskrbu i smještaj u hotelima i organiziraju prevoz", rekao je Yavuz koji je dodao kako se na aerodromu nalazi oko 2.500 dodatnih putnika koji su se nalazili u tih 17 aviona.

Yavuz je podsjetio kako su pojedini letovi za Antaliju otkazani.

"Zbog toga što nema aviona koji dolaze, ljudi ne mogu da odu. Oni čiji su letovi otkazani pozvani su da ne napuštaju hotele kako ne bi pravili gužvu na aerodromu. Čim njihovi avioni stignu, oni će biti prevezeni na aerodrom. Osim toga nemam nekih većih problema", poručio je Yavuz. 

On je istakao kako je danas otkazano 16 međunarodnih i 24 leta unutar Turske.

Podsjetimo, nakon pokušaja vojnog udara pripadnika sigurnosnih snaga odanih terorističkoj organizaciji FETO došlo je od izmjena u aviosaobraćaju u Istanbulu.


(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.