19.7.2016. 8:15
0
Erdogan najavio podršku odluci parlamenta o smrtnoj kazni
Govoreći o zahtjevima za smrtnu kaznu turski predsjednik je rekao "ukoliko parlament donese takvu odluku ja ću je odobriti."

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je da će u srijedu biti saopćena veoma važna odluka u vezi sa procesuiranjem učesnika puča od petka navečer.

"U srijedu ćemo saopštiti veoma važnu olduku. Najprije će biti održan sastanak Nacionalnog vijeća za sigurnost, a potom i Vijeća ministara. Nakon te dvije sjednice saopštićemo veoma važnu olduku", rekao je predsjednik turske u videoporuci građanima okupljenim na ulicama i trgovima širom Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći o zahtjevima za smrtnu kaznu turski predsjednik je rekao "ukoliko parlament donese takvu odluku ja ću je odobriti."

"Ne možete ostaviti po strani zahtjeve naroda. Ukoliko narod to traži, to treba biti razmatrano u parlamentu", dodao je Erdogan.

Predsjednik Erdogan je naglasio da "ne može biti država u državi. Otkud to? Cilj je bio nešto drugo, ali su udarili glavom u zid. Rano su im se pomrsili računi. Sada će platiti cijenu svojih postupaka."


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.