22.7.2016. 14:33
0
Policija istjerala 1.000 migranata iz improviziranog kampa u Parizu
Improvizirani kamp u sjevernom dijelu Pariza s više od 1.000 osoba raspustila je policija u petak ujutro, objavili su mediji i nevladine organizacije koje zastupaju prava izbjeglica.

Glavni direktor organizacije Francuska zemlja azila rekao je da je blizu stanice podzemne željeznice Jaures kampiralo oko 1.500 osoba.

Novinar agencije DPA vidio je više stotina ljudi kako spavaju na madracima na pločniku ili u šatorima, većinom mladi muškarci.

Riječ je o još jednoj u nizu sličnih operacija u protekloj godini u okviru koje se rastjeruju migranti iz improviziranih kampova u Parizu.

Francuska novinska agencija AFP objavila je da su stigli autobusi koji bi trebali odvesti migrante u sklonište u području Pariza ili izvan njega. Kampovi učestalo niču u Parizu, posebno u sjevernom dijelu grada, s migrantima i potencijalnim azilantima, najčešće iz Eritreje, Somalije i Afganistana, prenosi Hina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.