27.7.2016. 15:10
0
Sirija: U napadu u Haseki poginulo 35, a ranjeno 70 osoba
Najmanje 35 osoba poginulo je, a 70 ranjeno u bombaškom napadu na području Kamislija u Haseki na sjeveroistoku Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Napad je izveden uz pomoć automobila na kojem je bila montirana bomba. 

Kako navode lokalni izvori, napad je izveden na položaj pripadnika sirijskog ogranka terorističke organizacije PKK-a (PYD). Tačnije, automobil na kojem je bila montirana bomba je eksplodirao ispred zgrade u kojem su smješteni pripadnici PYD-a. Poginulo je 35, a ranjeno 70 osoba. 

Na sirijskoj granici je također, došlo do eksplozije u kojoj je srušeno 14 kuća, a na više od 40 je pričinjena materijalna šteta. Na terenu su bile i vatrogasne ekipe koje su gasile požare na kućama i stambenim objektima izazvanim eksplozijom. 

Teroristička organizacija ISIS je preuzela odgovornost za napad u Kamisi. 

Agencija Amak, koja je bliska ISIS-u, prenijela je informaciju da je u napadu u Kamisi poginulo više od 100 osoba, a da su desetine povrijeđene. 

 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.