18.8.2016. 11:40
0
Merkel: Izbjeglice nisu donijele ekstremizam
Njemački kancelarka Angela Merkel izjavila je da ibjeglice koje su u velikom broju stigle u zemlju u posljednjih godinu dana nisu donijele islamistički ekstremizam u Njemačku.

"Islamistički terorizam koji vrši `Islamska država` nije fenomen koji dolazi sa izbjeglicama. To smo imali i ranije", rekla je Merkelova, a prenosi agencija DPA.

Ona je govorila na političkom skupu u Mecklenburg-Zapadnoj Pomeraniji, gdje njene hrišćanske demokrate imaju veliku konkurenciju u vidu nacionalnističke stranke Alternativa za Njemačku uoči pokrajinskih izbora 4. septembra. 

Više od milion izbjeglica i migranata ušlo je u Njemačku u prethodnih godinu dana iz zemalja zahvaćenih sukobima i siromaštvom na Bliskom istoku i u Africi. 


(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.