26.8.2016. 11:25
0
Mađarska će izgraditi još jednu ogradu prema Srbiji
Mađarska namjerava izgraditi još jednu ogradu prema Srbiji kako bi spriječila priliv migranata, najavio je u petak mađarski premijer Viktor Orban na državnom radiju.

Orban je kazao da će nova grada, koju Mađarska planira izgraditi duž postojeće, ojačati odbranu i spriječiti stotine hiljada migranata ukoliko se promijeni turska politika prema migrantima, navodi Hina.

"Tehničko planiranje je u toku kako bi se podigao snažniji odbrambeni sistem uz postojeću linije odbrane koja je brzo sagrađena (prošle godine)", kazao je Orban.

Ograda od žilet žice koja je izgrađena duž granice Mađarske prema Srbiji i Hrvatskoj znatno je smanjila priliv migranata koji su prošle godine putovali tzv. balkanskom rutom prema sjevernoj Evropi.

No još uvijek svakodnevno pristižu migranti preko Srbije na granicu s Mađarskom.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.