12.9.2016. 20:55
0
"Moramo da pošaljemo jasan signal da nema mjesta za ilegalne migrante"
Austrija će 24. septembra u Beču organizovati konferenciju o migrantima kojoj će prisustvovati njemačka kancelarka Angela Merkel i lideri još nekih zemalja opterećenih migrantskom krizom, saopćio je danas austrijski kancelar Kristijan Kern.

- Potrebno je da postignemo novi sporazum o čuvanju granica u Evropi - rekao je Kern na konferneciji za štampu u Ljubljani tokom jednodnevne posjete Sloveniji.

On je rekao da je na konferenciju pozvani slovenački premijer Miro Cerar, prenosi agencija Reuters.

Kern i Cerar su pozvali na bližu saradnju zemalja EU kako bi se uspostavila bolja kontrola na vanjskim granicama EU i ograničio broj migranata koji stižu u Uniju.

- Moramo da pošaljemo jasan signal da nema mjesta za ilegalne migrante - rekao je Cerar na konferenciji za štampu.

Prije nego što je u martu zatvorena Balkanska ruta, kroz Sloveniju je prošlog gotovo 500.000 migranata na putu za Austriju i bogatije evropske zemlje.

Austrija je ranije saopćila da će primati samo 37.500 izbjeglica godišnje, što je više nego upola manje nego prošle godine kada je primila 90.000.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.