4.11.2016. 13:52
0
Turska: Teroristička organizacija PKK preuzela odgovornost za napad u Diyarbakiru
Iz ureda guvernera Diyarbakira, na jugoistoku Turske, saopćeno je kako je odgovornost za jutrošnji teroristički napad u Baglaru, preuzela teroristička organizacija PKK
U saopćenju se ističe kako je napad izveden u blizini zgrade uprave specijalnih policijskih jedinica te da su se na tom području nalazili mnogi civili, među njima i djeca.

Napad je izveden automobilom bombom.

Premijer Turske Binali Yildirim ranije je saopćio kako je poginulo osam osoba, među njima dva policajca, tehničar i pet civila. Pored toga, neutralisan je i terorista.

Prema njegovim riječima oko 100 osoba je ranjeno, a 93 je otpušteno iz bolnice.

Eksplozija je odjeknula oko osam sati po lokalnom vremenu, a teroristi su u napadu koristili oko tonu eksploziva.


(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.