25.11.2016. 18:33
0
Uhapšene osobe koje su planirale novi teroristički napad 1. decembra u Parizu
Francuski državni tužitelj Francois Molins izjavio je da su osobe uhapšene u sklopu antiterorističke akcije prošle sedmice planirale izvesti teroristički napad 1. decembra u glavnom gradu Francuske, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći na konferenciji za medije Molins je istakao da su utvrdili da se na području Pariza spremao teroristički napad te da su s tim u vezi uhapsili pet osoba na području Strasbourga i Marseilla. 

Nakon ispitivanja su, prema njegovim riječima, ustanovili da je planiran napad 1. decembra u glavnom gradu Francuske. Molins je naglasio da su uhapšene osobe radile po uputama pripadnika terorističke organizacije ISIS u Siriji i Iraku. 

U toku policijske akcije došli su i do prepiske u vezi sa ISIS-om, a zaplijenjen je i veliki broj naoružanja.

Molins je dodao da se nastavlja period rizika od terorističkih napada u ovom gradu. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.