19.12.2016. 18:27
0
Djevojčica Bana iz Halepa bit će prebačena u Tursku
Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je u ponedjeljak izjavio da će djevojčica iz Sirije Bana el-Abed (7), koja je putem društvenih mreža govorila o masakru u Halepu, zajedno sa porodicom biti prebačena u Tursku, javlja Anadolu Agency (AA).

"Bana i njena porodica evakuisani su i prebačeni u sigurno područje. Primit ćemo ih u Tursku. Radi se o porodici sa 19 članova. Nadam se da ćemo ih dovesti u Ankaru", rekao je Cavusoglu novinarima na aerodromu u Ankari prije polaska u Moskvu na sastanak Turske, Irana i Rusije.

Podsjetio je da je Turska odigrala ključnu ulogu kako bi se postiglo primirje i pokrenuo proces evakuacije ljudi iz Halepa.

Sirijka Bana el-Abed (7) iz Halepa koja je putem društvenih mreža govorila o masakru u Halepu i njena porodica evakuisani su i prebačeni u sigurno područje u Idlib.

Djevojčica Bana i njena majka Fatemah, profesorica engleskog jezika, živjele su u istočnom Halepu. Prije tri mjeseca su otvorile nalog na društvenoj mreži Twitter putem kojeg su tražile da se nešto učini kako bi se okončao masakr u Halepu.

Fatemah je poslala poruku ministru vanjskih poslova Turske Mevlutu Cavusogluu i zatražila pomoć. Turski ministar je u odgovoru obećao evakuaciju Banine porodice i drugih civila pod opsadom.

Majka i kćerka imaju više od 320.000 pratilaca na društvenoj mreži.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.