19.12.2016. 20:16
7
ISIS? Kurdi? Ne! Ruski zvaničnik otkrio nevjerovatnu teoriju o tome ko je naručio ubistvo ambasadora u Turskoj
Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov ubijen je danas na jednoj izložbi, a visoki zvaničnik Kremlja tvrdi da iza napada stoje "tajne službe NATO-a".

Karlov je ubijen na otvaranju izložbe u Ankari, a napadač, koji je kasnije i sam izgubio život, je nakon pucanja uzvikivao "Allahu Akbar" i "Mi umiremo u Aleppu, a vi ovdje".

Za sada nema nikakve službene potvrde oko toga ko stoji iza ovog napada, a jedan od najbližih savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, Franc Klincevič tvrdi da zna ko je naručio napad, piše Daily Mail.

"Svi su znali da će ambasador prisustvovati ovoj izložbi. Mogao je to učiniti ISIS ili kurdski pobunjenici koji pokušavaju naštetiti Erdoganu. Međutim, ja vjerujem i mislim da je to vrlo vjerovatno, da iza napada na ruskog ambasadora stoje inostrane tajne službe pojedinih zemalja članica NATO pakta. Mi ćemo svakako sve istražiti", rekao je Klincevič, koji je zamjenik predsjedavajućeg Komiteta za odbranu i nacionalnu sigurnost Rusije.


(Avaz/Admir Oručević)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.