24.12.2016. 16:47
0
Zračni napad na zapadu Halepa: Poginulo pet članova iz iste porodice
Najmanje šest osoba poginulo je u zračnom napadu izvedenom na području Etariba na zapadu sirijskog Halepa, javlja Anadolu Agency (AA).

Napad na područje koje je pod kontrolom sirijske opozicije izveli su ratni avioni ruske vojske. Službenik Civilne zaštite u Etaribu Necip Ensari potvrdio je za AA da su zračni napad na naselje izveli avioni ruske vojske. Bacane su bombe visoke razorne moći. 

Prema njegovim riječima, poginulo je šest osoba od kojih je pet iz iste porodice. Ranjen je i veliki broj civila. 

"U napadu je srušen veliki broj kuća i pričinjena je velika materijalna šteta. Ekipe civilne zaštite uz pomoć mašina pokušavaju doći do onih koji su ostali zarobljeni pod ruševinama", kazao je Ensari. 

Dodao je i da avioni snaga odanih sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu gađaju naselje Anadan u Halepu. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.