26.12.2016. 11:02
0
Ruski ministar transporta: Moguće da je uzrok avionske nesreće tehnička ili pilotska greška
Ruski ministar transporta Maksim Sokolov rekao je kako se istražuje mogućnost da je uzrok jučerašnje avionske nesreće tehnički problem ili pilotska greška, a da se ne istražuje mogućnost terorističkog napada, javlja Anadolu Agency (AA).

Ruski putnički avion Tu-154 s 92 putnika i člana posade, koji je letio prema Siriji, pao je u nedjelju u Crno more, nekoliko minuta nakon polijetanja iz Sočija. Avion Ministarstva odbrane Rusije Tu-154 prevozio je poznati hor Alexandrov na koncert u ruskoj zračnoj bazi u regiji Latakija.

U Rusiji je danas dan žalosti.

”Konačni uzrok pada aviona bit će poznat nakon istrage. Danas se najviše istražuje mogućnost tehničkog kvara ili pilotske greške. Ono što do sada znamo, jeste da većina verzija ne uključuje teroristički napad”, izjavio je Sokolov koji predvodi komisiju formiranu za istraživanje avionske nesreće.

Traju akcije potrage i spašavanja na mjestu na kojem je pao avion tipa Tu-154.

Podaci ruskog Ministarstva odbrane pokazuju da je pronađeno 11 tijela i 154 dijela aviona. U akcijama pretrage učestvuje 35 plovila, 135 ronilaca te 3.500 drugih članova spasilačkih ekipa.

Tijela će biti prevezena u Moskvu gdje će biti obavljena indentifikacija.

Stručnjaci i dalje tragaju za crnom kutijom koja će otkriti više detalja nesreće. U Sočiju su organizirane različite ceremonije za sjećanje na poginule.

Osim 64 muzičara, u avionu je poginulo devet novinara, osam vojnika, jedan predstavnik nevladine organizacije, dva zvaničnika Ministarstva odbrane Rusije i osam članova posade.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.