3.1.2017. 14:35
0
Izrael: Mossad regrutuje žene za špijune
Izraelska obavještajna služba Mossad pokrenula je u ponedjeljak kampanju koja ima za cilj regrutovati žene "posebnog karaktera" za operativce.


Oglasi koji su objavljeni u izraleskim novinama i na društvenim mrežama su u obliku crno-bijele fotografije na kojoj se pojavljuje žena u sjenci uz poruku: "Tražimo jake žene: nije nam bitno šta ste radile, bitno je ko ste."

Ofir Gendelman, glasnogovornik izraelske vlade za arapski jezik navodno je pozvao na regrutovanje operativaca arapskog porijekla. 

Izraelski dnevni list Yedioth Athonoth javlja da žene trenutno čine oko 40 posto radne snage u Mossadu.

(Anadolu Agency)

ZeneMossad
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.