10.1.2017. 16:50
0
Ankara imenovala ulicu po ubijenom ruskom ambasadoru
Turske vlasti preimenovale su ulicu u kojoj se nalazi ruska ambasada po ruskom ambasadoru ubijenom u napadu u turskoj prijestonici.


Gradonačelnik Ankare Melih Gokcek uručio je u utorak uramljeni primjerak odluke gradskih vlasti o preimenovanju ulice udovici Andreja Karlova. Gradski službenici potom su zamijenili staru tablu ulice onom koja nosi Karlovljevo ime.

Karlov je ubijen 19. decembra dok je držao govor na otvaranju izložbe fotografija. Ubica, policajac van dužnosti, također je ubijen u policijskoj operaciji.

Turski i ruski zvaničnici saopćili su da napad ima za cilj da ugrozi tek obnovljene veze između dvije zemlje, prenosi AP.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.