23.1.2017. 14:14
0
Studentica koja je preživjela 58 sati zatrpana pod lavinom: Sve se srušilo oko nas. Bio je mrkli mrak, jeli smo snijeg
Lavina koja je pogodila hotel u Italiji nosila 120.000 tona snijega brzinom 100 km/h

Tragedija koja se u središnjoj Italiji dogodila nakon nekoliko uzastopnih potresa odnijela je dvadesetak života,a među rijetkima koji su izvučeni iz ruševina i iskopani iz snijega bila je i studentica Giorgia. Djevojka i njezin zaručnik Vincenzo pod snijegom su bili zarobljeni gotovo 58 sati.

Georgija je otkrila kako su preživjeli jeli snijeg ali i da su pjevali kada bi se pogoršala atmosfera, piše Daily Telegraph.

‘Bili smo u mraku, zatvoreni i zarobljeni u snijegu, nismo imali ništa za jesti pa smo jeli snijeg i led kako bismo preživjeli’, ispričala je kasnije Giorgia. Kad je čula glasove spasioca, bila je jako sretna jer je već pomislila da nema nade.

“Kad su me spasioci našli, rekla sam im: “Ja sam Giorgia, i živa sam”. To je bila najljepša stvar koju sam ikada rekla”, poručila je 22-godišnja studentica Giorgia Galassi.

Georgia Galassi (22) jedna je od devet osoba koje su dosad izvučene žive, a u ovom trenutku spasioci još uvijek tragaju za 23 osobe.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.