27.4.2017. 16:13
0
Trump: SAD se zasad neće povući iz NAFTA-e
Američki predsjednik Donald Trump kazao je da je čelnicima Meksika i Kanade poručio da se zasad neće povući iz Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA), ali da bi se ipak mogao povući ukoliko zaključi da revidirani dogovor nije "pravedan dogovor za sve".

Trump je u četvrtak ujutro objavio na Twitteru da se u telefonskim razgovorima s meksičkim predsjednikom Enriqueom Pena Nietom i kanadskim premijerom Justinom Trudeauom složio da ostane partner u sporazumu o slobodnoj trgovini, izvještava Associated Press.

Bijela kuća se u srijedu navečer obratila javnosti saopćenjem u kojem se navodi jedino da je Trump preko telefona uvjerio druga dva čelnika da se SAD u ovom trenutku neće povući iz NAFTA-e.

(Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.