15.5.2017. 9:57
0
Četrnaestogodišnjak iz BiH uhapšen u Austriji, bavio se iznudama i tukao učenike
Austrijska policija uhapsila je 14-godišnjaka porijeklom iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je komandovao "bandom" tinejdžera koja se bavila iznudama i reketiranjem. Osim toga tinejdžer je osumnjičen za nanošenje fizičkih povreda vršnjacima, kao i pokušaj pljačke. Kako piše "Kronen Zeitung", ovaj dječak je "terorisao" cijeli grad Asten u regiji Gornja Austrija.

Obično je za žrtve birao slabije od sebe kojima bi prijetio batinama, iznuđivao novac, naplaćivao reket nudeći zaštitu gasnim pištoljem. Mališanima, koji su morali da ga poslušaju iz straha, otimao je džeparac u iznosu i od po nekoliko stotina eura. Austrijski mediji i istražioci 14-godišnjaka opisuju kao "hodajuću bombu", piše Avaz.

U toaletu škole pretukao je učenika koji je navodno uvrijedio jednu djevojčicu također porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Zbog ovog incidenta je izbačen iz škole, ali je vraćen nakon što je uplašena žrtva odbila da ga imenuje kao počinioca. Ali, policija je pronašla video na mobilnom telefonu jer je mladi nasilnik, navodno, snimao cijeli događaj. Na željezničkoj stanici u Lincu pretukao je do nesvjesti dvojicu dječaka koji su njegovo ponašanje ocijenili "glupim". Kako se dalje navodi, četrnaestogodišnjak je bio na čelu šesteročlane maloljetničke bande kojoj se pripisuje 40 krađa, pri čemu su mu asistenti i vozači bila dvojica osamnaestogodišnjaka, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.