15.5.2017. 12:15
0
Hong Kong odbio molbu za azilom izbjeglicama koje su skrivale Snowdena
Advokat grupe izbjeglica u Hong Kongu koja je pružala utočište bivšem službeniku američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edwardu Snowdenu prije četiri godine izjavio je da su imigracijske vlasti kineskog grada odbile njihove zahtjeve za azilom.

Advokat Robert Tibbo kazao je u ponedjeljak da su imigracijski zvaničnici odbili molbe za azilom četvero odraslih i troje djece, u kako on tvrdi, činu odmazde zbog pomaganja Snowdenu. Podnosioci molbe su s Filipina i iz Šri Lanke.

Snowden se krio u Hong Kongu dvije sedmice u junu 2013. nakon što je objavio u javnosti dokumente koji otkrivaju široki američki program špijuniranja. Podaci o njegovom boravištu u to vrijeme bili su misterija.

Uloga koju su Tibbo i njegovi klijenti imali u skrivanju Snowdena nije bila poznata do prošle godine.

Tibbo je izjavio da su njegovi klijenti podnijeli žalbu na odluku. Oni su se također prijavili za izbjeglički  status u Kanadi, prenosi AP.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.