15.5.2017. 16:30
0
Eksplozija u njemačkoj kompaniji Schaeffler, povrijeđeno 13 ljudi
Njemačka policija saopćila je da je 13 ljudi povrijeđeno u eksploziji u tvornici u Bavarskoj.

Policija je saopćila da je četvero povrijeđenih u eksploziji u ponedjeljak ujutro u tvornici Schaeffler u gradu Eltmannu u ozbiljnom stanju i da su prebačeni helikopterom u bolnicu.

Vatrogasci, policajci i spasilačke ekipe došli su na mjesto nesreće, ali vlasti tvrde kako izgleda da nije bilo većih šteta po stanovnike okolnih naselja.

Uzrok eksplozije još nije utvrđen.

Schaeffler je globalni snabdijevač automobilskim i industrijskim dijelovima, a tvornica u Eltmannu proizvodi kuglične ležaje. Tvornica se nalazi u industrijskom dijelu grada, 90 kilometara sjeverno od Nuremberga, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.