5.7.2017. 10:54
0
"Saudijska Arabija glavni strani sponzor ekstremizma u Britaniji"
Saudijska Arabija glavni je strani sponzor ekstremizma u Velikoj Britaniji, navodi se u novom izvještaju udruženja Henry Jackson su kazali da postoji "jasna i sve jača veza" između ekstremističkih organizacija evidentna u primanju sredstava, propovijedanju mržnje i militantnim skupinama koje promoviraju nasilje, javlja BBC.

Ova savjetodavna grupa za vanjske poslove pozvala je na javnu istragu uloge Saudijske Arabije i drugih zemalja Zaljeva u podržavanju ekstremizma.

Iz saudijske ambasade u Velikoj Britaniji odbacili su navode kao "kategorički netačne".

Ministri su pod sve većim pritiskom da objave izvještaj o ekstremističkim grupama koje operiraju u Britaniji.

Izvještaj ministarstva unutrašnjih poslova o postojanju i utjecaju ekstremističkih organizacija čiju je izradu naredio premijer David Cameron 2015. godine još uvijek nije završen, te su se pojavila pitanja da li će on ikada biti objavljen.

(FENA/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.