21.8.2017. 15:50
0
Španija - Ministar unutrašnjih poslova izvještava stranke o istrazi napada
Španski ministar unutrašnjih poslova Ignacio Zoido u ponedjeljak je sazvao sastanak s predstavnicima gotovo svih političkih stranaka kako bi ih izvjestio o istrazi smrtonosnih napada u kojima je ubijeno 15 ljudi u Kataloniji prošle sedmice.

To je prvi put da se antiteroristička grupa sastaje od terorstičkih napada u francuskom gradu Nici prošle godine. Vladajuća Narodna stranka i najveća opozicijska Socijalistička partija oformili su grupu u 2015.

Poslanici svih parlamentarnih stranaka prisustvovat će sastanku u Madridu ili kao učesnici ili kao posmatrači, izuzev koalicije baskijskih nacionalističkih stranaka koje su kritikovale vladinu antiterorističku  politiku.

Očekuje se da ministar Zoldo objasni odluku vlade da ne povisi nivo uzbune od terorizma u Španiji nakon napada u Brceloni i u obližnjem priobalnom turističkom mjestu, prenosi Associateds Press.

 
(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.