28.8.2017. 16:45
0
Veći dio centra Houstona napušten zbog uragana Harvey
Vozila hitne pomoći činila su većinu saobraćaja u centru Houstona, u onome što bi trebao biti normalan prometni početak radne sedmice.


Zbog uragana Harvey, obično prometni poslovni kvart bio je pust u ponedjeljak ujutru.

Vode su se povukle iz dijelova centra Houstona, u blizini Buffalo Bayoua, koji je bio poplavljen tokom vikenda od uporne tropske oluje. Ta situacija mogla bi se promjeniti jer su zvaničnici počeli ispuštati veće količine vode iz rezervoara opterećenih padavinama koje je donio Harvey.

Skoro polovina centra Houstona nije imala saobraćajnu signalizaciju. Većina poslovnih prostora i restorana zatvorena je zbog oluje.

Harvey je došao do obale u petak navečer, 48 kilometara sjevberoistočno od Corpus Christija u Teksasu, kao uragan četvrte kategorije. Oluja koja se sporo kretala izazvala je katastrofalne poplave u  Teksasu, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.