20.9.2017. 20:30
0
Cijeli Portoriko ostao bez struje zbog uragana Maria
Cijeli Portoriko, koji ima 3,5 miliona stanovnika, ostao je bez struje zbog uragana Maria, kazali su zvaničnici.

Abner Gomez, čelnik agencije za upravljanje rizicima od katastrofa, rekao je da je ovaj uragan uništio "sve na svom putu", izvještava BBC.

Iz američkog Nacionalnog centra za uragane (NHC) prethodno je saopćeno da je uragan Maria pogodio kopno u općini Yabucoa na istoku ove američke teritorije, te da sada nosi vjetrove jačine 225 kilometara na sat.

Guverner Portorika je rekao da je šteta usljed jake kiše i vjetrova neizbježna.

Na otoku Dominika, koji je teško pogođen u ponedjeljak, poginulo je sedmero ljudi, te se očekuje da će broj žrtava rasti.

Maria je u utorak prešla preko otoka Saint Croix na Američkim Djevičanskim otocima.

Kratko prije nego što je pogodio Portoriko, NHC je ovaj uragan spustio na četvrtu kategoriju.

(Fena/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.