11.10.2017. 10:20
0
Pozitivna atmosfera na prvoj rundi pregovora između Fataha i Hamasa u Kairu
Pozitivna atmosfera je prevladavala na prvoj rundi pregovora između Fataha i Hamasa koja je održana u utorak u Kairu, navodi se u saopćenju izdatom na kraju ovog sastanka koji je trajao do kasno u noć.

Pozitivna atmosfera je prevladavala na pregovorima i učesnici se raduju nastavku dijaloga u srijedu s istim konstruktivnim duhom  prenosi palestinska novinska angencija WAFA.

U saopćenju je također rečeno da su pregovori održani "iz osjećaja nacionalne odgovornosti i kao odgovor na težnje palestinskog naroda koji želi okončati podjele, postići nacionalno jedinstvo i ojačati postojanost našeg naroda".

Na sastanku se detaljno razgovaralo o nizu pitanja u vezi s pomirenjem "s ciljem okončanja patnje palestinskog naroda i olakšanja uslova života u Pojasu Gaze", navodi se u saopćenju.

Učesnici su se zahvalili Egiptu na ulozi te zemlje u organiziranju sastanka i pokroviteljstvu nad pregovorima.

Pregovori su omogućeni nakon što je Hamas, koji drži pod kontrolom Pojas Gaze, raspustio administrativni odbor koji je osnovao za upravljanje pitanjima u Gazi.

Palestinski kabinet je otputovao u Gazu prošle sedmice kako bi preuzeo kontrolu nad vladinim uredima, te je tu održan prvi sastanak kabineta od 2015. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.