18.10.2017. 13:45
0
Izraelska vojska upala u palestinske medijske kuće
Izraelski vojnici upali su sinoć u kancelarije TV kanala i produkcijskih kompanija širom okupirane Zapadne obale, konfiskovali opremu i neke od njih zatvorili, javljaju svjetski mediji, prenosi agencija Patria.

Vojni portparol je izjavio da je vojska ušla u osam medijskih kuća i da su dva Palestinca uhapšena.

U palestinskim izvještajima se navodi da su vojnici ušli u Al Kuds kanal u Hebronu, Pal Medija u Betlehemu i kanale Al Aksa i Palestina Aljum u Ramali, kao i kancelarije Trans medija u Nablusu i Hebronu.

Vojska je navela da su u tome učestvovali i pripadnici sigurnosne službe Šin Bet i civilne administracije, a da su provjeravane medijske kompanije koje šire huškački materijal. Najavljeno je da će Izrael "nastaviti da preduzima akciju protiv huškanja na teror" jer to, kako je rečeno, "vodi direktno do terorističkih napada". 

Kanal Al Aksa je povezan s ekstremističkim pokretom Hamas, a Palestina Aljum (Palestina Al youm) s Islamskim džihadom. Pal Medija pruža usluge međunarodnim TV mrežama, uključujući France 24 i Russia Today.

Izraelska vojska je navela da su zatvorene kancelarije Pal Medija i Trans Medija, kao i Ramasat. U julu je izraelska vojska upala u komunikacijsku kompaniju Pal Medija i konfiskovala dokumente i medijski materijal.

Upad prošle noći na Zapadnoj obali koja je pod izraelskom okupacijom već pet decenija uslijedio je samo nekoliko sati nakon što je izraelska vlada najavila da neće pregovarati s palestinskom vladom jedinstva koja uključuje Hamas ako se ta organizcija ne razoruža, odbaci nasilje i prizna Izrael, između ostalog, javila je agencija France presse.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.