13.11.2017. 22:00
0
Voz iskočio iz šina u DR Kongu, 30 poginulih
Oko 30 osoba je poginulo, a 26 je povrijeđeno kada je voz iskočio iz šina i zapalio se u Demokratskoj Republici Kongo, kazao je u ponedjeljak guverner pokrajine Lualaba Richard Muyej, izvještava Reuters.


Ovaj teretni voz je u nedjelju putovao od rudarskog grada Lubumbashi ka Lueni u pokrajini Lualaba, kada je iskočio iz šina i pao u provaliju u blizini grada Buyofwe.

- Šteta je ogromna jer su se zapalili vagoni-cisterne. Oko 30 mrtvih i 26 povrijeđenih prebačeno je u bolnicu u Lubudiju, 25 kilometara od mjesta nesreće - rekao je za Reuters guverner Muyej.

Ovaj voz je prije nesreće pokupio određeni broj putnika, te je Muyej dodao da bi se broj mrtvih mogao dalje povećavati.

Jedanaest od 13 vagona ovog voza se zapalilo nakon iskakanja iz šina.

Zvaničnici SNCC-a, državne željezničke kompanije, istražuju uzrok nesreće.

Željezničke nesreće su relativno česte u Kongu zbog zastarjele, loše održavane infrastrukture i slabog provođenja sigurnosnih standarda.

(FENA/Amila Alijagić)

VozKongo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.