26.11.2017. 15:45
0
Princ Salman okupio islamsku alijansu za borbu protiv terorizma i ekstremizma
Saudijska Arabija je okupila zvaničnike 40 većinski muslimanskih država na prvom samitu islamske antiterorističke alijanse, za što je princ Mohammed bin Salman rekao da će biti jasan signal ektremistima, javlja AFP.

-  Proteklih godina terorizma je bilo u svim našim državama, a mi smo bili bez koordinacije. To ćemo danas okončati sa ovim savezom – rekao je Princ Salman u uvodnom govoru.

On je najavio da će 40 država raditi zajedno na razvijanju vojnih, finansijskih, obavještajnih i političkih kapaciteta u borbi protiv terorizma. Sastanku prisustvuju ministri odbrane  i visoki državni zvaničnici. 

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.