4.12.2017. 14:45
0
Stoltenberg: Poštujemo to što Srbija ne želi u NATO
Srbija je neovisna, suverena zemlja i poštujemo njezin stav da ne želi članstvo u NATO-u i to nam nije prepreka za jačanje suradnje, poručio je u Bruxellesu generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.


 "Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO-u. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi i NATO to poštuje. Srbija je odlučila biti neutralna i teži ka članstvu u EU i NATO to poštuje i podržava njezin napredak na tom putu", kazao je Stoltenberg.

 "Za nas je potpuno normalno da imamo dobru suradnju i s nekom zemljom iako ne želi u NATO", rekao je on, podsjetivši na suradnju s Finskom, Švedskom ili Austrijom, ali i sastanke s Aleksandrom Vučićem u vrijeme kada je bio premijer i sada kada je na funkciji predsjednika države.

 "Nastavit ćemo jačati suradnju", rekao je Stoltenberg, prenose beogradski mediji.

 Na pitanje novinara u svezi s ruskim humanitarnim centrom, Stoltenberg je ponovio da je Srbija suverena zemlja. "Srbija ima vojne vježbe s Rusijom, ali i s nama. Poštujemo njezine suverene odluke", zaključio je.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.