5.12.2017. 10:48
0
Vrhovni sud SAD-a odobrio stupanje na snagu Trumpove zabrane putovanja
Vrhovni sud SAD-a je odlučio da zabrana putovanja za putnike iz osam zemalja može stupiti na snagu dok traje žalbeni postupak.

Ova odluka pokriva treću verziju direktive koju je predsjednik izdao otkad je preuzeo dužnost, javlja BBC.

Trump je ovu verziju izdao u septembru, te njome uvodi različite stepene restrikcija na državljane iz Čada, Irana, Libije, Sjeverne Koreje, Sirije, Venecuele, Somalije i Jemena.

Sedam od devet sudija su u ponedjeljak skinuli zabrane koje su protiv ove direktive ranije nametnuli niži sudovi.

Federalni žalbeni sudovi u San Franciscu u Californiji i Richmondu u Virginiji ove sedmice će saslušati argumente o tome da li je posljednja iteracija ove direktive legalna.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.