11.12.2017. 15:30
0
Bugarska će platiti Rusiji 50 miliona dolara za obnovu MiG-ova
Bugarska je zatražila od Rusije da servisira i obnovi njihove zastarjele lovce MiG-29, za šta će Sofija platiti Moskvi oko 50 miliona dolara, saopćilo je ministarstvo odbrane ove države, javlja Reuters.

Iako je članica NATO-a i Evropske unije, Bugarska mora čuvati letjelice iz sovjetske ere, jer su planovi za kupovinu novih aviona ponovo propali.

Ministarstvo odbrane Bugarske je pojasnilo da moraju ponovo pokrenuti proceduru nabavke novih letjelica. Glavni konkurenci su bili Švedska, SAD, Portugal i Italija, koji su, također, nudili polovne letjelice.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.