16.12.2017. 19:00
0
Palestinci ne prihvataju američki stav
Zvaničnik Palestinske Uprave Nabil Abu Rudeineh odbacio je danas poziv višerangiranog zvaničnika administracije američkog predsjednika Donalda Trampa da zapadni zid iz starog dijela Jerusalima ostane pod kontrolom Izraela.

"Palestinci neće prihvatiti bilo kakvu izmjenu granica istočnog Jerusalima iz 1967. godine. Ovaj američki stav ponovo pokazuje da je trenutna američka administracija potpuno izvan mirovnog procesa", rekao je Rudeineh, dodajući da će time biti samo "konsolidovana okupacija". 

Zvaničnik je istakao da zid treba da ostane pod izraelskom kontrolom čak i nakon eventualnog mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca. 

"Ne možemo zamisliti bilo kakvu situaciju pod kojom zapadni zid neće biti dio Izraela", naglasio je zvaničnik pred dolazak u region američkog potpredsjednika Majka Pensa. 

Ostaci zida su dio nekadašnjeg hrama koji predstavlja svetinju za Jevreje. 

Pens će tokom sedmice doputovati u Egipat, Izrael i Njemačku.

(SRNA/Amila Alijagić)

Palestinci
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.